reinigingstips

Onderstaand geven wij u graag een aantal praktisch tips voor het reinigen van uw kunststof vloer.
 

Gebruik koud water

Gebruik, met uitzondering van enzymenreinigende producten, bij het reinigen van een kunststofvloer uitsluitend koud water. De temperatuur is namelijk in het geheel niet bepalend voor het reinigingsresultaat. Niet het warme water, maar het reinigingsmiddel moet zorgen voor de splitsing van vet- en/of oliebestanddelen. Warm water lost namelijk geen vet op en is eerder nadelig. Warm water zorgt op den duur namelijk voor kalkafzetting in de vorm van witte vlekken. (Deze witte vlekken kunnen overigens verwijderd worden met ULTRA-ontkalker (organisch zuren).*) Warm water zorgt er ook voor dat eiwitten gaan stollen waardoor zwarte vlekken ontstaan. Daarnaast bevordert warm water bacteriegroei.

*Wees zeer voorzichtig met anorganische zuren. Deze kunnen namelijk de toplaag van de vloer beschadigen en vlekken veroorzaken.
 

Gebruik een waterzuiger

Zuig na een schoonmaakbeurt het schrobwater op met de schrobautomaat of separate waterzuiger. Is de vloer na het reinigen namelijk niet droog, dan blijft de vloer vuil. Het water verdampt wel, maar het vuil blijft achter en dit is zeer nadelig voor een kunststof vloer. Gebruik een waterzuiger met een zuigmond op wieltjes zodat er geen aanzetten van de zuiger op de vloer ontstaan. Enkel moppen en/of dweilen heeft geen enkele zin en is zonde van de tijd.
 

Gebruik een ULTRA-product

Gebruik voor het reinigen van kunststof vloeren steeds een ULTRA-product. Deze producten zijn namelijk niet op basis van zepen. Ze laten geen zeeplaag achter en zorgen voor een schone, beloop- en berijdbare vloer. De vloer trekt veel minder snel vuil aan en houdt dit evenmin vast waardoor de vloer ook bij ‘nat-worden’ en bij gebruik van bedrijfs- c.q. veiligheidsschoenen, stroef blijft. Let op: breng nooit een zogenaamde waslaag of dergelijke op de vloer aan.
 

Stiptheid

Reinig de vloer de eerst keer machinaal na circa drie tot vier weken. Voer dit stipt uit of laat dit doen. Hiermee worden namelijk ook de in de vloer gevallen stofdeeltjes verwijderd en krijgt de vloer het uiterlijk en de oppervlaktestructuur zoals bedoeld;
 

Praktische tips voor ingebruikname

• Monteer zachte rollen onder bureaustoelen en ander meubilair;
• zet geen bloempotten direct op de vloer maar maak gebruik van bijvoorbeeld een trolley;
• plak zwarte/bruine doppen onder meubilair af of vervang ze door witte viltdopjes;
• zorg voor de juiste, goede matten; het onderhoud van de vloer begint immers buiten.