advies particulieren

Niet-gladde vloeren (ingestrooid, oppervlaktetextuur etc.) kunnen het best worden geschrobd met een walsen-borstel-schrobmachine.

Gladde vloeren kunnen het best worden geschrobd met dikke rode nylon padschijven.

Stofzuig de eerste twee tot vier weken na het leggen van uw nieuwe kunststof vloer enkel met een borstelmond.

Wij raden nadrukkelijk aan om na drie tot vier weken de vloer eenmalig te reinigen met een een-schijfshandschrobmachine met een rode padschijf diameter 40 centimeter. (Zie ook het onderwerp ‘reiniging met machine‘.)

Zuig het schrobwater op met een waterzuiger.

De genoemde machines zijn te huur bij diverse bouwmarkten. Let hierbij wel op dat de waterzuiger voorzien is van een zuigmond op wieltjes.

Bij de reinigingsbehandeling verdwijnen eveneens een groot aantal oneffenheden van de vloer. Oneffenheden zijn bijvoorbeeld gevallen stofdeeltjes tijdens het uitharden op de vloer.

Na de reinigingsbehandeling glanst de vloer niet meer. De vloer is niet meer gladĀ  maar stroef geworden. Tevens neemt de vloer nu veel minder snel vuil op.

Plak viltjes onder alle poten van meubels en monteer zachte wielen onder bureaustoelen.

Zet geen bloempotten direct op de vloer, maar gebruik hiervoor bijvoorbeeld een trolley. U voorkomt hierdoor witte condensvlekken. Zijn deze vlekken of vlekken van zwarte gummie dopjes eenmaal op de vloer dan gaan ze er namelijk niet meer of zeer moeilijk af.